Kind Exploring lämnar hamnen

  • Nyheter

Vi tar med oss det bästa från Tomatproduktion – föreställningar och påhittighet, goda samarbeten och välgörande arbetsglädje – och flyttar in i Kind Exploring!

En mångfacetterad resväska

Lotta Karlsson är kaptenen på skutan, tillika betjänten. Med sig har hon såklart artisten och låtskrivaren Bo Selinder och även flera andra spännande, nordliga kulturskapare. Och på däck står en resväska redo, välfylld med nyskapad, turnerande musik och scenkonst för många åldrar.

Varje produktion bygger på olika, gnistrande konstnärliga samarbeten. Närmast väntas produktioner med författaren och dramatikern Lina Stoltz, illustratören Fanny Felicia Svanberg, ensemblen Bo Selinder & ACCJA samt med Bo Selinder och Lotta själv.

– Vi är igång med flera produktioner från tidigare och har flera spännande saker på gång. Jag berättar mer så snart vi sjösätter fler produktioner, lovar Lotta.

Uppochnervänd paraplyorganisation

Teman och målgrupper kan skifta vilt. Lotta understryker att Kind Exploring inte sätter ramarna för vad som skapas:

– Kind Exploring är som en uppochnervänd paraplyorganisation. Varje kulturskapare är konstnärligt fri och det är jätteviktigt. Kind Exploring ska inte begränsa utan stötta. Och uppmuntra ett konstruktivt arbetsklimat fyllt av ett nyfiket och vänligt utforskande av människan, konsten och samarbeten.

Vartåt är skutan på väg?

Det finns ett påstående om att man ska måsta flytta till Stockholm för att ”lyckas” som kulturskapare. Det ligger någonting i det. Och det gör Lotta arg.

– Jag vill inte att det ska vara så. Om vi vill ha ett kulturellt rikt och innovativt Norrbotten behöver näringsliv, kulturliv och samhället i övrigt hjälpas åt att hitta smarta lösningar och samarbeten som passar oss här där vi bor.

– Som producent på Kind Exploring jobbar jag tillsammans med mina kulturskaparkollegor för sådana lösningar och strukturer. Jag ska underlätta för oss norrbottniska kulturskapare att ge av oss själva – samtidigt som vi har mat på bordet och klarar hyran.

Se mer

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Den jag vill vara

TEATER från åk 8 och uppåt. Joel vaknar upp i en cell hos polisen. Hur hamnade han här? Inte första…

Kom öde ö rädd

MUSIKTEATER FRÅN 4 ÅR. Nu är det råttornas kalas! Alla som vill får komma. Särskilt barn, för barn är så…

Britten: ”A Ceremony of Carols”

JULKONSERT. Varmt, skirt och kraftfullt med sångarna Emma Esberg, Malin Frank och Lotta Karlsson samt konsertpianisten Kristina Nilsson.

Sånggruppen Bo Selinder & ACCJA

Sju personligheter och sju röster med Bo Selinder i spetsen. Tillsammans bildar de både sväng och små scener – fartigt,…

Myrornas väg

EN TOTALT VOKAL MUSIKAL åk 3-6. Modiga myran Ante N har fått nog av vuxna som inte lyssnar. Han drog…

Musikagenterna

MUSIKPEDAGOGISK TEATER åk f-3. Musikagenterna är förtvivlade! Om de inte hittar och haffar skurken Enok Slug snarast, kommer hans orolighetsmanick…

Skillingnytt

SANNA MINNEN & MUSIKALISKA SKRÖNOR. Kom, kliv in i tant Annys stuga! Här flödar gamla minnen, karameller och musikaliska skrönor…

Bosses blommiga ballong

FAMILJEFÖRESTÄLLNING & SKOLFÖRESTÄLLNING. Följ med på en musikalisk resa i Bo Selinders blommiga ballong! Hör vad det fredliga biet har…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *