Hoppa till innehåll

Släpp #2: Kom till Hillevis namnsdagstantkalas!

  • Nyheter

NY MUSIKVIDEO UTE NU! Nu strömmar 30-talets vardagströtta hemmafruar till Järnvägsgatan i Kiruna. Hillevi har namnsdag och ÄNTLIGEN får de släppa loss med fest och maskerad. True story!

På 30-talet i nordligaste Sverige samlades hemmafruarna på namnsdagarna för en välbehövlig paus i vardagslivet – med fest och maskerad! Minnet är berättat av 95-åriga Sigrid, som minns sin mamma Hildas namnsdagskalas på Järnvägsgatan i Kiruna.

Släpp #3… kommer 7 maj

… kommer 7 maj. Då är det dags för hela Skillingnytt-albumet att kliva ut i ljuset! Fast redan nu kan du beställa skivor direkt av artisterna på denna webbsajt.

Medskapare av albumet

Sång, text & musik: Bo Selinder & Lotta Karlsson. Piano, dragspel & kör: Robert Råberg. Gitarr & mandolin: Leyli Afsahi. Bas & cello: Gösta Gustafsson. Tvättbräda & kör: Kjell Peder Johanson. Percussion & kör: Bo Selinder. Producenter: Bo Selinder & Lotta Karlsson. Inspelning, mix & master: Åke Donken Karlsson, D&D Studio. Foto: Magnus Stenberg.

Medskapare av videon

Regissör: Bo Selinder. Producent: Lotta Karlsson, Kind Exploring. Fru Hillevi: Lotta Karlsson. Fru Ås: Gösta Gustafsson. Fru From: Leyli Afsahi. Fru Haak: Robert Råberg. Fru Huss: Magnus Stenberg. Fru Ingalill: Kjell Peder Johanson. Kerstin: Bo Selinder. Scenografi: Fanny Felicia Svanberg. Filmredigering: Lotta Karlsson. Kamera: Magnus Stenberg, Luleåfotograferna. Inspelning, mix & master: Åke Donken Karlsson, D&D Studio.

Möjligt tack vare många!

Föreställningen Skillingnytt med alla dess sånger är skapad med stöd av Region Norrbotten, Norrbottens museum, Riksteatern Norrbotten, Bodens Riksteaterförening, Länskopia Norrbotten, Friluftsmuseet Hägnan, Skådebanan Norrbotten, Lule Stassteater samt med smak av Gammelstads Knäck och Karamell. Dessutom har Rasmus Lindberg och Kjell Peder Johanson bjudit på både sin kompetens och sina hjärtan och på så vis lyft manus och regi.

Albumet Skillingnytt har delvis möjliggjorts av krisstöd från Kulturrådet och Region Norrbotten samt ett härligt gäng privata givare!

Musikvideon Hillevis namnsdagstantkalas kunde göras tack vare finansiering från Musikvideo North (BD Pop och Filmpool Nord). Ale Byaförening och Kulturakuten har bidragit med lokaler och hjälp.

Stort tack till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.