Hoppa till innehåll

Släpp #3: Nu strömmar Skillingnytt ut!

NYTT ALBUMT UTE NU! Gunnar började sitt liv som död och lilla Asta såg elen komma till Ullatti. Staten tvångsförflyttade Ristiinná från hennes eget barn och hyggliga Hugo fick en avgörande roll i ett hastigt möte med folkets agitator Kata Dalström. Den 7 maj släpper Bo Selinder och Lotta Karlsson albumet Skillingnytt som förevigar alla dessa sanna minnen.

– Om man liknar historien vid en godisskål så har vi fått ta del av både det söta och det salta. 14 av dessa karameller finns nu förevigade på skivan Skillingnytt, säger låtskrivaren och artisten Bo Selinder.

– Små människor, stora berättelser. Lätt tillskruvade men högst innerliga och aktningsfulla.

Bo Selinder har producerat albumet tillsammans med den sjungande skådespelaren Lotta Karlsson.

– För mig är albumet som en rufsig charmunge full av små påhitt, säger Lotta Karlsson.

– En sån där unge som inte gör som man förväntar sig och som man liksom inte kan låta bli att bli glad och berörd av… Sådant har hela skapandet varit också. En oas i trista tider tillsammans med fina mänskor från såväl nutid som dåtid.

– Jag har nog aldrig varit med om en så smärtfri och lustfylld skapandeprocess, instämmer Bo Selinder.

I studion har de haft gott sällskap av Åke Donken Karlsson som spelat in, mixar och mastrat, Robert Råberg på piano och dragspel, Leyli Afsahi på gitarr & mandolin, Gösta Gustafsson på elbas och cello samt Kjell Peder Johanson på tvättbräda och kör. Lotta Karlsson har sjungit liksom Bo Selinder som även spelat percussion.

Musiken hördes på scen för första gången i oktober 2020 då föreställningen Skillingnytt, där alla sångerna ingår, hade världspremiär.


Bo Selinder

Bo Selinder är låtskrivare och artist med 400+ låtar skrivna och mängder av livegig bakom sig. Han har liknats med låtskrivare som Robert Broberg, Povel Ramel och Magnus Uggla. 2019 debuterade han med EP:n Sången från balkongen ovanför och nu går musikproduktionen med rasande takt när han släpper det första av årets två fullängdsalbum. Läs mer: boselinder.se

Lotta Karlsson

Lotta Karlsson är en sjungande skådespelare som älskar att kliva in i vitt skilda roller på scen. Lotta spelar och producerar musikalisk scenkonst samt sjunger i den rytmiska vokalgruppen Bo Selinder & ACCJA. Med Skillingnytt debuterar hon som utgiven lead vocalist.

Möjligt tack vare många!

Föreställningen Skillingnytt med alla dess sånger är skapad med stöd av Region Norrbotten, Norrbottens museum, Riksteatern Norrbotten, Bodens Riksteaterförening, Länskopia Norrbotten, Friluftsmuseet Hägnan, Skådebanan Norrbotten, Lule Stassteater samt med smak av Gammelstads Knäck och Karamell. Dessutom har Rasmus Lindberg och Kjell Peder Johanson bjudit på både sin kompetens och sina hjärtan och på så vis lyft manus och regi.

Albumet Skillingnytt har delvis möjliggjorts av krisstöd från Kulturrådet och Region Norrbotten samt ett härligt gäng privata givare!

Musikvideon Hillevis namnsdagstantkalas kunde göras tack vare finansiering från Musikvideo North (BD Pop och Filmpool Nord). Ale Byaförening och Kulturakuten har bidragit med lokaler och hjälp.

Stort tack till er alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.