Hoppa till innehåll

Släpp #1: 30-talets hemmafruar kommer ut

  • Nyheter

NY SINGEL UTE NU! Bo Selinder & Lotta Karlsson släpper singeln Hillevis namnsdagstantkalas. Sången kommer ur föreställningen Skillingnytt och bygger på en verklig berättelse. Släppet är nummer 1 i en trestegsraket som kulminerar med albumet Skillingnytt 7 maj.

En sann berättelse

På 30-talet i nordligaste Sverige samlades hemmafruarna på namnsdagarna för en välbehövlig paus i vardagslivet – med fest och maskerad! Minnet är berättat av 95-åriga Sigrid Henriksson, som minns sin mamma Hildas namnsdagskalas på Järnvägsgatan i Kiruna.

När Sigrids minne nådde Bo Selinder och Lotta Karlssons öron, växte det till sången Hillevis namnsdagstantkalas. Numera kan den nås av hela världen via Spotify, Apple Music och liknande streamingtjänster.

Trestegsraket i släpp

Släpp #2 är en uppfriskande musikvideo som hittills roat provpublik i åldrar mellan 4 och 95! Videon bygger på sången Hillevis namnsdagskalas och kommer ut 23 april Bo Selinders Youtube-kanal 23 april.

Släpp #3 är albumet Skillingnytt som samlar alla sånger ur föreställningen med samma namn. Över ett tiotal sanna berättelser om vanliga människor i turbulenta tider kring år 1900. Berättelser som fått växa och ta sig en svängom och nu förevigas i inspelad form. Albumet släpps 7 maj på streamingtjänster. Det kan också köpas direkt av artisterna via Kind Explorings butik.

Albumets stjärnor

Sång, text & musik: Bo Selinder Lotta Karlsson. Piano, dragspel & kör: Robert Råberg. Gitarr & mandolin: Leyli Afsahi. Bas & cello: Gösta Gustafsson. Tvättbräda & kör: Kjell Peder Johanson. Percussion & kör: Bo Selinder. Producenter: Bo Selinder & Lotta Karlsson. Inspelning, mix & master: Åke Donken Karlsson, D&D Studio. Foto: Magnus Stenberg.

Albumet har producerats delvis med krisstöd från Kulturrådet och Region Norrbotten samt från ett härligt gäng privata givare! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.