Hoppa till innehåll

Skillingnytt till kaffet

MUSIKTEATER & KONST. Det som göms i knoppen, kommer fram vid koppen! Berättarföreställningen Skillingnytt till kaffet tar dig med till en hjärtlig gemenskap kring kaffekoppen med minnen förevigade i konst och musikteater, personliga reseberättelser från scenen – och kanske även historier från publiken? Här ryms nutid och dåtid, allvar och skrattsalvor och såklart: kaffet självt.


Det började i en resa. En konstnär, en kompositör och en skådespelare reste genom Norrbotten och Västerbotten. Samtidigt som tidningarna skrev om de stora förändringarna som väntar, berättade mångåriga människor vid köksborden om mamma, pappa, mormor och farfar. Om tider när luffarna stannade över natten, äktenskapsförmedlingen fanns på dansen och familjen fick sin allra första bil.

Tiden går men kaffet består. Liksom minnena, om vi tar vara på dem. Så kulturskaparna gjorde gamla minnen till nya sånger och ny konst och samlade dem i föreställningen Skillingnytt till kaffet – om vanliga människor i en föränderlig värld, precis som du och jag.

Denna föreställning är en uppföljare föreställningen Skillingnytt som fått recensioner som:
Underbart från början till slut” (Publikröst)
Berörde på djupet” (NSD)
Den innehöll allt! Humor, historia, känslor och skådespeleri” (Publikröst)
”Ibland glömmer man hur få de är där framme och känner att man är på en storslagen musikal” (Norrbottens-Kuriren)

Medverkande
Bo Selinder
Lotta Karlsson
Robert Råberg
Fanny Felicia Svanberg

Konstnärligt team
Musik: Bo Selinder, Lotta Karlsson
Konst: Fanny Felicia Svanberg
Regi: Kjell Peder Johanson
Manus: Ovanstående fyra

Producent: Kind Exploring

Skillingnytt till kaffet har skapats med stöd av Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Region Norrbotten, Stiftelsen Greta och Helge Ax:son Johnsons stiftelse.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.