Hoppa till innehåll

Utställningen Skillingnytt till kaffet

UTSTÄLLNING. Det som göms i knoppen, kommer fram vid koppen! Det började i en resa genom Norrbotten och Västerbotten. Samtidigt som tidningarna skrev om de stora förändringarna som väntar, berättade mångåriga människor vid köksborden om mamma, pappa, mormor och farfar. Om tider när den största lättnaden var att bli bofast i en torvkåta, när äktenskapsförmedlingen fanns på dansen och den dagen då ryssen kom. Tiden går men kaffet består – liksom minnena när vi tar vara på dem.

Fanny Felicia Svanberg. Foto: Magnus Stenberg.

Konstnären Fanny Felicia Svanberg låter det självklara gå hand i hand med det oväntade. Med inspiration från kontraster, skruttiga människor och nedgångna byggnader mot bländande vacker himmel, skapar hon gnistrande konst och berättelser laddade med ahaupplevelser. Fanny Felicia har utbildat sig inom Fine Art vid Tampere University of Applied Sciences, illustrerat många böcker och är även verksam i teaterns värld som scenograf och kostymör. År 2020 debuterade hon som författare själv med boken Kom öde ö rädd, utgiven på Black Island Books.

Utställningen är en del av reseprojektet Skillingnytt till kaffet där konstnären Fanny Felicia Svanberg rest runt till sju orter i Norrbotten och Västerbotten tillsammans med kompositören Bo Selinder och skådespelaren Lotta Karlsson. Projektet var möjligt tack vare Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Region Norrbotten och Helge Axson Johnsons stiftelse, Stiftelsen Greta och föreningen toNord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.