Hoppa till innehåll

Nu och då flyter samman i nya albumet

  • Nyheter

Länge stod dörren på glänt men Bo Selinder vågade inte gå in. Fredag 28 oktober kom hans album “Andra rummet” ut, ett album om fasen mellan att vara isolerad mitt i stadens vimmel och att ha hittat sig en plats i livet.​

– Albumet handlar om en tid där jag hade ena foten kvar i det gamla, och andra foten på väg framåt, berättar Bo.

​Så är det också med det musikaliska: Bo Selinder målar ett naturfärgat kollage av nutiden där grammofonjazz, visprogg och 60-talspop strålar samman – som om det vore en musikal som bara finns i artistens eget huvud.

– Låtarna är skrivna under en femårsperiod och albumet tog tre år att färdigställa, så det känns stort att det äntligen kommer ut, berättar han vidare.​

Albumet “Andra rummet” är inspelat med musiker som Ola Gustafsson (Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Britney Spears), Johan Englund (Sofia Jannok, Olle Nyman), Petter Olofsson (Movits) och Norrbotten Big Band.​

Bo Selinder är låtskrivare och artist med 400+ låtar skrivna och hundratals livegig bakom sig. Han målar nutidens absurditeter med otidsenlig tidlöshet och desarmerande språklig lekfullhet. Lite som en Tage Danielsson som händelsevis råkat födas bland miljoner millennials. Musikaliskt totalt självständigt som om gränser mellan genrer inte existerade. ​

Albumet samproduceras av BD Pop, Norrbottensmusiken och Kind Exploring.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.