Hoppa till innehåll

Kulturella havsupplevelser till fler

Likt en midsommarpresent till publiken dagarna innan Bottenvikens Kulturbåts premiär 27 juni kliver kulturstiftelsen Stiftelsen Greta in med den sista ekonomiska pusselbiten – och möjliggör tillgängligare biljettpriser.

– Tack vare detta stipendium kan vi sänka biljettpriserna till vår ursprungliga målsättning och dessutom införa en pensionärsrabatt. På så vis blir Bottenvikens Kulturbåt tillgänglig för fler! säger projektledaren Lotta Karlsson, Kind Exploring och fortsätter:

Programmet för Bottenvikens Kulturbåt rymmer havskonserter och kulturkryssningar – olika format för helhetsupplevelser med kultur i skärgårdsmiljö. Foto: Sigge Löf, Ulrika Kommes, Pär Bäckström, Martin Åhlin, Johan Lindfors.

– Stiftelsen Greta är en förebild för näringslivet. De stöttar flera norrbottniska kulturprojekt denna sommar och möjliggör därmed för nordliga kulturskapare att bo kvar och skapa värde i vår egen landsände. Det är en viktig pusselbit i byggandet av ett alltmer attraktivt Norrbotten.

Bilden ovan: Elisabet Singh Nilsson, Stiftelsen Greta och Lotta Karlsson, Kind Exploring, projektledare för Bottenvikens Kulturbåt. Foto: Fanny Felicia Svanberg.

Bottenvikens Kulturbåt har premiär 27 juni med Bo Selinder på scen. Sedan väntar kulturkryssningar med Beatlesmusik (Saga Eserstam och Hans Ericsson) 4 juli och Glesbygdsdivan Carina Henriksson 8 augusti samt avslutningsvis havskonsert med de tre norrbottniska toppmusikerna Mattias Sandlund, Micke Holm och Sigge Löf 15 augusti. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.