Hoppa till innehåll

Bottenvikens Kulturbåt kastar loss

IDAG SLÄPPS SOMMARENS PROGRAM & BILJETTER. “Nu eller aldrig!” säger Laponia Rederis delägare Ulrika Kommes. Idén om en kulturbåt i Bottenvikens skärgård har grott länge och nu sjösätter rederiet Bottenvikens Kulturbåt.

– Det är som en dröm och verklighet på samma gång. Det finns sådana möjligheter till upplevelser och nu bygger vi en helhet med kultur, sommar och hav. Och den vi-känsla som uppstår när människor reser tillsammans på en båt.  

Årets program har rederiet förverkligat i samarbete med föreningen toNord och Kind Exploring. Såväl kulturkryssningar med landstigning som havskonserter ombord väntar.

– Kulturkryssningen är en upplevelse som sträcker sig över hela kvällen och rymmer båtfärd, lätt förtäring, landstigning på en skärgårdsö och kulturprogram. Vid havskonserten kliver du ombord, tar kanske något lätt i baren och åker ut för att sedan njuta av en konsert på båten med havet som kuliss. 

Bland artisterna återfinns en samling nordliga stoltheter, projektledaren Lotta Karlsson från Kind Exploring berättar:

– Först ut är Luleås omåttligt populära Bo Selinder 27 juni. Han är fantastisk på att roa och beröra publiken på ett sätt som får många hakor att trilla och hjärtan att bulta. Enorm energi, svängig musik och träffsäkra texter – han kommer få båtens publikhav att bubbla!

– Västerbottens-duon Saga Eserstam och Hans Ericsson bjuder på älskade Beatles-låtar och berättelser om kvinnorna kring Beatles 4 juli. De har spelat föreställningen på teaterscener som Västerbottensteatern och Göteborgs stadsteater och nu på Junkön blir andra gången i Norrbotten.

– Glesbygdsdivan Carina Henriksson är en härlig fartvind såväl på scenen som i övriga livet. Hon lämnade sin internationella operakarriär för att istället dra med hela Norrbotten i sin musikaliska livsdans. 8 augusti på Brändöskär och på båten är det vår tur att dras med. Opera och visor, passion och innerlighet!

– Sist ut 15 augusti är en ny trio av norrbottniska toppmusiker! Cellisten Mattias Sandlund spelar annars i Norrbottens kammarorkester, sångaren Micke Holm är känd som vinnare av TV4:s Talang och multimusikern Sigge Löf har spelat med otaliga konstellationer landet över. Det ska bli superspännande att se vad de skapar tillsammans på Bottenvikens Kulturbåt!

Läs mer om programmet och boka platser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.