Hoppa till innehåll

Råttor seglar Norrbotten runt

  • Nyheter

Nu väntar en 17 dagar lång turné med Bo Selinders musikaliska havsäventyr Kom öde ö rädd. Turnén produceras av Norrbottensmusiken och går igenom 12 av Norrbottens kommuner. Hela turnéplanen hittar du här!

Råttorna Daisy och Spolen hittar en flaskpost med ett rop på hjälp. Tillsammans med skeppsråttan Brava Carlo ger de sig ut på havet för att komma till undsättning. Den uppskattade familjeföreställningen Kom öde ö rädd har tidigare spelats på M/S Laponia och är nu redo för en fullspäckad turné i Norrbotten.

“Barnen blir snabbt kompisar med råttorna”, säger Lotta Karlsson som spelar den kärvänliga råttan Daisy i föreställningen. “Scenen är lite speciell: avlång och publiken sitter längs båda långsidorna. Då kommer vi skådespelare nära barnen och det är så roligt, möten som ger energi både till dem och till oss. Dessutom gör scenen att du kan se föreställningen många gånger från olika publikplatser – och uppleva nya saker varje gång.” Pedagoger har i efterhand berättat att äventyret fortsätter även efter föreställningen, i form av lek hos barnen. 

Föreställningen baseras på boken Kom öde ö rädd av norrbottensförfattaren och illustratören Fanny Felicia Svanberg (utgiven på Black Island Books 2020). Fanny Felicia är även delaktig som scenograf och kostymör. Dramatisering och tonsättning står välkände Bo Selinder för och på scen står han själv tillsammans med skådespelarna Lotta Karlsson, Ulrika Kommes och Robert Råberg. Kjell Peder Johanson är föreställningens regissör.

Höstens turné produceras av Norrbottensmusiken. Föreställningen är öppen för bokningar även under 2023.

Turnéplan

Offentliga familjeföreställningar

25/9 Gällivare1/10 Piteå2/10 Boden22/10 Arjeplog

Föreställningar i skolor & förskolor

26-30 september: Gällivare • Kiruna • Pajala • Överkalix • Haparanda

17-26 oktober: Luleå • Boden • Älvsbyn • Jokkmokk • Arvidsjaur • Piteå • Råneå • Töre

Föreställningen är skapad med stöd av Musikverket, Region Norrbotten, Kulturrådet, Laponia Rederi, Föreningen ToNord, Norrbottensmusiken och Black Island Books.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.