Hoppa till innehåll

Skillingnytt till kaffet växer visuellt

Kulturrådet beviljar projektbidrag inom bild- och form – och därmed kliver den visuella konstnären och museologen Fanny Felicia Svanberg in i projektet Skillingnytt till kaffet.

– Det känns otroligt kul och spännande att vara med! säger Fanny Felicia Svanberg.

– Fanny Felicia är som gjord för Skillingnytt-konceptet! Hennes konstnärliga stil klickar in helt rätt. Som en värdefull bonus är hon dessutom museolog och kan en massa om bevarande av kulturarv även bortom det konstnärliga, konstaterar projektledaren Lotta Karlsson.

I maj börjar Bo Selinder, Lotta Karlsson och Fanny Felicia resa runt på spaning efter gamla minnen inför nya tider. På 7 olika orter i förändring kommer de möta våra äldsta och prata nutid och dåtid vid kaffekoppen.

Ur mötet kommer sedan nya Skillingnytt-sånger och konstverk skapas och bäras tillbaka till orten.

Möjligt tack vare Konstnärsnämnden, Stiftelsen Greta och Kulturrådet.

Läs mer

Om Skillingnytt

Skillingnytt förevigar okänd historia från norr om vanliga människor mitt i en föränderlig värld. Vanliga människor som du och jag. 

Först ut i Skillingnytt-familjen var musikteaterföreställningen Skillingnytt. Sedan kom albumet med samma namn, musikvideon Hillevis namnsdagstantkalas och nu fortsättningsprojektet Skillingnytt till kaffet.  

Bo Selinder och Lotta Karlsson är Skillingnytts skapare. I Skillingnytt till kaffet deltar även den visuella konstnären och museologen Fanny Felicia Svanberg och andra nordliga kulturskapare såsom bland annat pianisten Robert Råberg. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.