Hoppa till innehåll

Samarbete för publikutveckling

Kan ett utvecklat samarbete mellan kulturproducenter och arrangörer ge större publikutveckling? Hur? Det vill vi ta reda på och därför lanserar vi vår nya satsning Kulturproducent ❤️ Arrangör för stärkt kulturell infrastruktur och publikutveckling.

Satsningen är dels ett genomgående tema i producenterna Marlene Bjennong Hällström och Lotta Karlssons ordinarie arbete, men fördjupas också i form av ett mångårigt projekt med flera etapper med samma övergripande mål.

– Jag tror det finns ett starkt potential i ett utökat samarbete mellan producenter och arrangörer. Vi har haft det i tanken länge och nu vill vi ta det längre, säger projektledaren Lotta Karlsson.

Bo Selinder & ACCJA. Foto: Magnus Stenberg.

I den första etappen spelar Bo Selinder & ACCJA en särskild roll. De firar nämligen 10 år med en jubileumsturné och fem arrangemang av jubileumsföreställningen ingår i projektet Kulturproducent ❤️ Arrangör. Tack vare finansiärerna Sparbanken Nord och Riksteatern Norrbotten ingår följande för de fem arrangörer i fem olika kommuner i Norrbotten som är snabbast att anmäla sitt intresse:

  • Ett all inclusive-pris utan överraskningar. Resa och logi ingår och inga andra kostnader tillkommer.
  • En subvention av gaget (-4 400 kr).
  • Dessutom ingår en utökad marknadsföring där producenten marknadsför lokalt till ett värde av 1 500 kr för varje arrangemang.

Projektledaren Lotta Karlsson utvecklar:

– Men det viktigaste med projektet är just dialogen. Vi som producerar kultur och alla som arrangerar kämpar för gemensamma mål. Kan vi lyssna in varandra mer, få starkare idéer tillsammans och på så vis tillsammans nå längre?

Efter varje etapp kommer insatserna utvärderas och med tiden kommer också lärandet tillgängliggöras. Projektets fortsatta riktning justeras allt eftersom vad som visar sig vara gynnsamt.

– Nu söker vi finansiering och samarbetspartners för kommande etapper, där vi hoppas kunna lägga mer resurser just på den utvecklande dialogen mellan producenter och arrangörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.