Hoppa till innehåll

Norrbottens museum gillar Skillingnytt…

… och vi gillar Norrbottens museum! Nu inleder vi ett samarbete där gymnasieungdomar från Norrbotten kommer att få se Skillingnytt och själva berätta om sitt liv och ursprung – berättelser som museet sedan bevarar för framtiden.

– En av våra förhoppningar med Skillingnytt är att få inspirera till mer berättande och att vi tar vara på vår historia, berättar producenten och medskaparen Lotta Karlsson. Och Norrbottens museum vill ju samma sak – så vi är jätteglada över att de kliver in som möjliggörare och hjälper oss nå ut med föreställningen till ungdomar runtom i Norrbotten!

Som en del av museets pedagogiskt koncept, kommer föreställningen kunna skapa ännu mer värde. Exakt hur upplägget kommer att se ut är inte klart. Museets pedagoger kommer att utforma det i dialog med Skillingnytts skapare. Men en förhoppning är att få ta vara på ungdomarnas egna berättelser och spara dem för framtiden.

– På så vis kan vi ta vara på såväl dagens historia som morgondagens. Och tänk alla sånger man kan skriva utifrån de berättelserna… säger kompositören Bo Selinder.

Det pedagogiska konceptet kommer att erbjudas till gymnasieskolor i Norrbotten under tidigast hösten 2020.

Om Skillingnytt

Skillingnytt är en nyskriven musikalisk föreställning av Bo Selinder & Lotta Karlsson. Föreställningen baseras på verklighetens berättelser om vanliga människor som levde i norr runt år 1900, under en turbulent tid med industrialisering och teknisk utveckling, svält och emigration. Läs mer om Skillingnytt…

Kontakt

Frågor om föreställningen? Varmt välkommen att kontakta producent Lotta Karlsson, 070-518 54 89.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.