Hoppa till innehåll

Ny säsong för havskultur

Fyra havskonserter med en härlig bredd på artisterna plus en exklusiv specialare till kulturkryssning som får dig att svettas, beröras och slappna av… Den andra säsongen för Bottenvikens Kulturbåt lättar ankar den 26 juni med ett variationsrikt program fyllt av havsdoft, sommarens kvällssol och såklart: kulturupplevelser! 

Sommarens havskonserter ombord:

  • 26 juni: Vi brakar igång rejält med riktigt upplyftande pessimism! På scen står Ronny Eriksson och Leo Holmberg och det väntas mycket skratt, lite gråt och ett skönt sväng bland vågorna.
  • 3 juli: Sedan kommer norrbottniska Anna Sellén som rasar fram i karriären just nu. Varm röst, livsnära och träffande texter och skönt gitarrspel. Det är inte för inte som recensenter dragit paralleller till artister som Lisa Ekdahl och Eva Dahlgren. Nyligt släppte hon en singel och hon var några få poäng från vinsten i Norrbottens P4 Nästa-final.
  • 8 augusti: Och så ett till stjärnskott… Ninni Bautista ser ni vanligen sjungandes på Lotta på Liseberg och kanske samtidigt som någon annan svensk toppartist (för hon har sjungit med de allra flesta). Minns ni Näringslivsgalan i Luleå när Måns Zelmerlöv var med? Ninni was there, sjungandes på scen alldeles bredvid honom. Vi är glada att ha med henne på båten i år!
  • 15 augusti: Sist ut på havskonserterna blir en extremt fräsch retropärla i stort litet format! Little Big Band, med Stefan Lundström (Storstryk) vid mikrofonen, hyllar Frank Sinatra. En musikalisk tidsresa med hög klass!

Sommarens kulturkryssning:

  • 7 augusti: Med rederiets snabbaste båt, stridsbåten Viggen, susar du ut till Kluntarna, långt ut i skärgården. Där väntar en vedeldad bastu på dig – och en bastuteater! I ljudverket Bastuklubben kan du med gott samvete tjuvlyssna på tre generationers kvinnors förtroliga bastusamtal.

Bottenvikens Kulturbåt drivs av Laponia Rederi AB i samarbete med föreningen toNord och Kind Exploring. Lotta Karlsson på Kind Exploring är projektledare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.