Hoppa till innehåll

Skådebanan satsar på ideella arrangörer

Nu gör Skådebanan Norrbotten en extra satsning för att möjliggöra kultur i höstrusket! De erbjuder upp till tre ideella föreningar föreställningen Skillingnytt till reducerat pris. Erbjudandet gäller i utvalda kommuner under år 2020. Först till kvarn!

Skillingnytt passar så himla bra i bygdegårdar och på liknande små scener. Därför har vi länge spanat efter samarbeten som kan göra det ekonomiskt möjligt för mindre föreningar att köpa in föreställningen, berättar producenten Lotta Karlsson.

– Och så mittiallt kliver Skådebanan Norrbotten fram och ger ett bättre förslag än vi vågat hoppas på!

Skådebanan Norrbotten är en ideell kulturförening med ett uppdrag att utveckla möten mellan kultur och människor i Norrbotten.

– Skådebanan har under många år följt och stöttat Bo Selinders kulturella upptåg, och sett hur han gör succé hos alla, oavsett ålder och kulturell bakgrund, säger Skådebanan Norrbottens verksamhetsledare Eva Plumppu och fortsätter:

– Nu har vi, på grund av pandemin, en lite lugnare inledning på hösten och på så vis möjlighet att göra riktade insatser.

Utvalda kommuner

Erbjudandet gäller upp till tre ideella föreningar i olika kommuner. Utvalda kommuner är: Arjeplogs kommun, Arvidsjaurs kommun, Gällivare kommun, Kalix kommun, Kiruna kommun, Haparanda kommun, Jokkmokks kommun, Pajala kommun, Piteå kommun, Överkalix kommun, Älvsbyns kommun och Övertorneå kommun.

Skådebanan Norrbotten fungerar som medarrangör i föreställningarna.

Små scener har möjlighet till ännu mer stöd

Riksteatern Norrbotten har ytterligare ett stöd för arrangemang utanför centralorten. Läs mer på Scenkonst i Norr om arrangörsstödet Publikutveckling små scener eller fråga producenten Lotta Karlsson (kontaktuppgifter nedan).

Vill du veta mer?

Varmt välkommen att kontakta producent Lotta Karlsson, 070-518 54 89.

Mer om Skillingnytt

Skillingnytt är en nyskriven musikalisk föreställning av Bo Selinder & Lotta Karlsson. Föreställningen har premiär 3 oktober 2020 och baseras på verklighetens berättelser om vanliga människor som levde i norr runt år 1900, under en turbulent tid med industrialisering och teknisk utveckling, svält och emigration. Läs mer om Skillingnytt…

Finansiärer & samarbetspartners: Region Norrbotten, Norrbottens museum, Riksteatern Norrbotten, Bodens Riksteaterförening, Skådebanan Norrbotten, Länskopia Norrbotten, Gammelstads Knäck och Karamell, Friluftsmuseet Hägnan, Lule Stassteater.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.