Releaser på gång

Förhandslyssna

På gång

  • 7 juni: Utan jacka startar som Veckans färsking på P4 Norrbotten
  • 11 juni: Utan jacka släpps på Spotify och andra strömningstjänster
  • Fler singelsläpp och släpp av fullängdsalbum väntar

Kontakt & intervju

Boka intervju med Bo Selinder via Lotta Karlsson, artistagent på Kind Exploring: +46 70-518 54 89 eller lotta@kindexploring.se.


Ur svackan utan jackan

Pandemin satte stopp på Bo Selinders artistsatsning. Fast den satte inte stopp på honom själv. I maj släppte han första fullängdsalbumet med musiken ur föreställningen Skillingnytt och 11 juni kommer singeln ”Utan jacka” – som en hyllning till nya tider och möjligheter. 

Många har gått omkring och längtat efter väldigt mycket nu senaste året och nu kanske pandemin är på gång att tappa greppet. 

– Konstigt nog är det mest små saker jag saknat. Som att få simma. Klart det är frustrerande att behöva tänka om alla planer också. Och att inte få spela med band… Det saknar jag verkligen.

– Den här låten handlar om ögonblicket när våren vinner över vintern och man äntligen kan ”kasta sin jacka”. Eller kanske när man får vara fri från munskyddet på bussen — för att det inte längre behövs…

Singeln “Utan jacka”, liksom kommande albumet, är en påkostad produktion – helt igenom norrbottnisk. Singeln är Veckans Färsking i P4 Norrbotten med start måndag 7 juni och släpps på Spotify och andra strömningstjänster fredag 11 juni. 

Singeln och albumet samproduceras av BD Pop och Norrbottensmusiken, i samverkan med Kind Exploring.


Om Bo Selinder

Bo Selinder är låtskrivare och artist med 400+ låtar skrivna och mängder av livegig bakom sig. Han har liknats med låtskrivare som Robert Broberg, Povel Ramel och Magnus Uggla. 2019 debuterade han med EP:n Sången från balkongen ovanför, maj 2021 kom fullängdsalbumet Skillingnytt med teatermusik och nu är nästa fullängdsalbum på gång. Han turnerar också med musikalisk scenkonst och till hösten är han aktuell med en nyskriven musikteater.