Hoppa till innehåll

Releaser på gång

Förhandslyssna

Kommande releaser

  • 20 maj: singeln Gretas familj släpps
  • september: Fullängdsalbumet Andra rummet

Kontakt & intervju

Boka intervju med Bo Selinder via Kind Exploring: +46 70-518 54 89 eller lotta@kindexploring.se.


“Medan alla andra festade på fastlandet”

Speciell. Udda. Annorlunda. Orden har följt singelaktuella Bo Selinder sedan han var liten. Nu har han blivit vuxen. Och orden en självuppfyllande profetia…

– När det var som värst kände jag mig helt isolerad och avskärmad. Som att jag flöt runt på en racklig flotte medan alla andra festade ihop på fastlandet.

Istället har det blivit många låtar om ensamhet, längtan och om platser där alla får känna sig hemma. Fredag 20 maj släpper han en av dem, singeln “Gretas familj” – ett bubblande hopkok av Django-jazz, kabaré och 70-tals-progg.

– “Gretas familj” är som en stor, varm kram från en stor, varm tant. Den kom till i en dröm, full av god mat och trevliga människor. När jag vaknade kom jag ihåg första biten av refrängen. Resten av sången skrev jag vid fullt medvetande men känslan i drömmen dröjde kvar. Tanken på ett rum där alla sorters folk blir sedda och får plats  är nog är en dagdröm som följt mig länge. 

Singeln är en del av det kommande albumet “Andra rummet” som tar avstamp i att välja bort sig själv för att försöka passa in där man ändå inte passar in. Och vidare om att istället, långsamt välja sin egen väg:

– Egentligen är jag en ganska vardaglig, vanlig man som älskar att steka köttfärsbiffar. Ändå kan jag känna mig så brutalt konstig ibland….

– Och jag älskar att skriva låtar. Om jag inte skrivit en låt på en hel vecka är det som att jag inte finns längre. Hur många köttfärsbiffar jag än fått steka.

– Konstig eller inte. Det blir ju roligare om man bara får vara som man är.

Foto: Martin Åhlin
Illustration: Fanny Felicia Svanberg


Se Bo Selinder live

  • 14/6 Musslan, Stockholm
  • 15/6 Kaijas Musiksalong, Stockholm
  • 3/7 Lillåns café, Harads
  • 29/7 Holmöns visfestival, Umeå
  • 6/8 Skurstocksfestivalen, Luleå

Mer om album & singel

Singelsläppet är det tredje från det kommande albumet “Andra rummet” med norrbottniska musiker som Ola Gustafsson (Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Britney Spears), Johan Englund (Sofia Jannok, Olle Nyman), Petter Olofsson (Movits) och Norrbotten Big Band.

Singeln samproduceras av BD Pop, Norrbottensmusiken och Kind Exploring.

Om Bo Selinder

Bo Selinder är som en Tage Danielsson som av misstag fötts bland miljoner millenials. Nutidens absurditeter målar han med otidsenlig tidlöshet och desarmerande språklig lekfullhet, musikaliskt totalt självständigt som om gränser mellan genrer inte existerade. 2019 debuterade han med den samhälssbetraktande EP:n Sången från balkongen ovanför, maj 2021 kom det verklighetsbaserade fullängdsalbumet Skillingnytt med teatermusik och nu är nästa fullängdsalbum på gång. Han har också skapat och turnerat med flera hyllade musikteatrar som exempelvis musiksagan Kom öde ö rädd baserad på boken med samma namn.

Denna webbplats använder kakor för att det ska bli smidigare för dig att använda den. Genom att fortsätta använda denna sajt godkänner du detta.